LIVE CAM

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε το Ιωάννινα – Κακαβιά

Χθές το απόγευμα, ο  Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, ανακοίνωσε την ένταξη στο ΕΣΠΑ της επέκτασης της Ιόνιας Οδού και ειδικότερα στο τμήμα Ιωάννινα- Κακαβιά

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική πράξη που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ταμείου Συνοχής και Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, το έργο «Επέκταση Ιόνιας Οδού, Τμήμα: Ιωάννινα – Κακαβιά», εντάσσεται στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Μεταφορές 2021-2027», με δικαιούχο την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών και προϋπολογισμό 289.257.632,88 ευρώ.

Το έργο αφορά στην κατασκευή του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά από την συμβολή της Ιόνιας Οδού με την Εγνατία (Α/Κ Εγνατίας) μέχρι την Κακαβιά και τα ελληνοαλβανικά σύνορα και περιλαμβάνει δύο υποτμήματα:

Υποτμήμα 1: Ιωάννινα – Καλπάκι. Με αρχή τον ανισόπεδο κόμβο Εγνατίας και πέρας το τέλος του ανισόπεδου κόμβου Καλπακίου και συνολικό μήκος 46,40 χιλιόμετρα επί νέας χάραξης. Στο υποτμήμα περιλαμβάνονται έξι ανισόπεδοι κόμβοι.
Υποτμήμα 2: Καλπάκι – Κακαβιά. Με αρχή το πέρας του ανισόπεδου κόμβου Καλπακίου και πέρας τον μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς και συνολικό μήκος 23,11 χιλιόμετρα, όπου προβλέπεται η αναβάθμιση της υφιστάμενης οδού. Στο υποτμήμα περιλαμβάνονται έξι ανισόπεδοι κόμβοι.

πηγή ypodomes.com

Κορυφαία άρθρα
Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας υπόθεση επίθεσης σε βάρος ανηλίκου  
Την χάλκινη παραολυμπιονίκη, Έλενα Παπασταματοπούλου, υποδέχτηκαν σήμερα τα Γιάννενα
Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Αύγουστο στην Ήπειρο
Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε το Ιωάννινα – Κακαβιά
Πολεμικό υλικό κατασχέθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων
Τεχνικός Σύμβουλος  για την ωρίμανση  του έργου παράκαμψης Φιλιππιάδας έως τον οικισμό Στεφάνης
Συγχαρητήρια Περιφερειάρχη για την επιτυχία της Ελένης Παπασταματοπούλου
Συμμορία, που διέπραττε κλοπές εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων
Η Περιφέρεια Ηπείρου στη Δ.Ε.Θ.
Τελετή λήξης των Ολυμπιακών αγώνων την Κυριακή 11/8/2024

Διαβάζετε τη δοκιμαστική έκδοση του Epiropolis